NOUTĂȚI

17 Februarie 2018

10:00 - 16:00

Sandplay - Terapia prin jocul cu nisip 

Workshop de prezentare a metodei

 Detalii

Jocul în nisip reprezintă una dintre fascinațiile tuturor copiilor. Din totdeauna și din toate timpurile copiii s-au jucat în nisip, iar beneficiile utilizării acestei modalități de joacă a copiilor, în terapie, a fost una dintre marile descoperiri ale secolului trecut - Sandplay Therapy (Terapia prin jocul cu nisip).
Terapia Sandplay este o metodă nonverbală, noninterpretativă, expresivă și delicată de abordare terapeutică a psihicului. Este cea mai profunda metodă de lucru cu nisipul, apa și miniaturile.

Cum funcționează Sandplay?
Având la bază potențialul de autovindecare a psihicului, într-un spațiu „liber și protejat”, terapia prin jocul cu nisip creează și asigură condițiile necesare actualizării acestui potențial de vindecare a traumelor, rănilor, pierderilor și a oricărui tipar neuronal perturbat care interferează cu funcționarea mentală echilibrată și sănătoasă.
Prin intermediul figurinelor și aranjamentului nisipului din aria delimitată de lădița de sandplay, clientului i se oferă posibilitatea să alcătuiască o lume corespondentă propriei stări interioare. În această modalitate, prin intermediul jocului liber, creativ, procesele inconştiente sunt făcute vizibile într-o formă tridimensională şi într-o lume imaginară.
În acest context al siguranței, încrederii și stabilității, funcția psihicului responsabilă cu formarea simbolurilor și cu activitatea imaginației este stimulată să susțină legătura și dialogul între lumea interioară și cea exterioară, ceea ce conduce la formarea unei noi reprezentări despre sine a persoanei, o nouă reprezentare a legăturii sale cu lumea și un simț al sensului raportat la propria existență.
Cercetări moderne în aria neuropsihologiei au pus în evidență modul în care Sandplay, în diferitele sale variațiuni, acționează delicat și profund facilitând o restructurare neuronală complexă pe care se întemeiază transformarea psihică.


Beneficiile Sandplay
Sandplay este o metodă de terapie folosită în ședințe individuale, care se adresează atât copiilor și adolescenților, dar în egală măsură clienților adulți, într-o gamă foarte largă de problematici psihoterapeutice.


Facilitator: 
Giulia Negură, Psiholog dr. - Psihoterapeut 
(Psihoterapeut Integrativ, cu competențe în Sandplay Therapy, Integrativ Sandplay, Sandtrayplay in Education acreditate de Asociația Română de Terapie prin Jocul cu Nisip și Colegiul Psihologilor din România)


Workshopul se adresează psihologilor, psihoterapeuților și consilierilor psihologici care doresc să se familiarizeze cu metoda Sandplay, prin următoarele repere:
- Istoricul metodei
- Concept, cadru metodologic
- Experiență individuală sandplay

Preț: 200 lei

Pentru detalii și înscrieri:
Giulia Negură, (0723) 576 644