SERVICII

Psihoterapie și dezvoltare personală pentru copii, adolescenți, adulți, cupluri, familii și grupuri

Psihoterapie și Dezvoltare personală INTEGRATIVĂ


Psihoterapia poate fi o poartă către sufletul tău. Procesul terapeutic presupune relația reciprocă ce se stabilește între tine (client) și mine (terapeut), scopul acestui proces fiind acela de a explora și descoperi ceea ce experimentezi în viața ta ca fiind dificil sau problematic pentru a te simţi mai bine. 

Eu nu îți voi da sfaturi, soluții sau rețete de-a gata. Te voi asculta, te voi acompania și te voi ajuta să devii conștient/ă de problemele tale pentru a putea ajunge la o schimbare importantă pentru tine. 

Tu vei decide ce vrei să îmi dezvălui sau să îmi împărtășești și ce vrei să păstrezi doar pentru tine. Voi aprecia tot ceea ce aduci în ședințele de terapie și, de asemenea, îți voi respecta tăcerea. 

Potrivit angajamentului de confidențialitate, eu nu voi dezvălui nimănui ceea ce vei împărtăși cu mine. Cabinetul de psihoterapie este locul în care te vei simţi în confort și siguranță. 

Psihoterapia integrativă este una dintre cele mai moderne tendințe în psihoterapie. Această abordare oferă o viziune nouă, amplă despre tratamentul psihoterapeutic. Plecând de la perspectiva sistemică a fiinţei umane, de la conceptul corp-minte-spirit, prin orientarea integrativă se obţine o înţelegere unitară a complexităţii fiinţei umane, în ansamblul funcţionalităţii manifestărilor sale, permiţând evaluarea şi tratamentul unitar al clientului, respectând unicitatea persoanei.

Psihoterapie prin jocul cu nisip

SANDPLAY, SANDTRAY, SANDTRAYPLAY


Psihoterapia prin jocul cu nisip este o formă de terapie non-verbală, care utilizează lădiţa cu nisip, apă şi miniaturi.  

Dacă te afli printre acei clienți cărora le este mai ușor să lucreze în tăcere disconfortul cu care au venit în cabinetul de psihoterapie, atunci această metodă este cea mai potrivită pentru tine.

În lădiţa cu nisip vei putea pune în dialog lumea ta interioară cu lumea exterioară, dând astfel ocazia potenţialului natural spre dezvoltare, restructurare, vindecare al psihicului tău să se manifeste. 

Prin jocul cu nisip, care nu este de fapt un joc, ci o activitate simbolică, este facilitată activitatea neurologică a creierului, bazată pe imagini. Intervenţia psihologică are astfel un impact deosebit de profund asupra proceselor neurologice, vindecarea şi dezvoltarea bazându-se de fapt pe modificarea configuraţiilor reţelelor neuronale cerebrale. 

Terapia prin jocul se adresează atât copiilor, adolescenţilor, cât şi adulţilor, într-o formă de terapie individuală, de cuplu/familie sau de grup. 


Evaluare psihologică pentru copii, adolecenți, adulți și vârstnici

Evaluarea psihologică este o etapă premergătoare oricărei decizii de abordare a unui demers psihoterapeutic. Dar acest proces care implică cunoașterea de către psiholog a aspectelor care te definesc, din punct de vedere psihologic, poate fi parcurs și dacă ai nevoie doar de o explicație pentru problemele emoționale sau de comportament cu care te confrunți, dacă o asemenea evaluare îți este solicitată de anumite instituții ale statului sau dacă pur și simplu dorești un demers de autocunoaștere.

Este posibil să fi părinte și să te confrunți cu aspecte pe care îți este greu să le gestionezi, legate de copilul tău. Sau poate îți sunt solicitate pentru copilul tău, de către instituțiile statului, documente de la psiholog.

În toate aceste situații poți să beneficiezi de o evaluare psihologică. În funcție de scopul acestui demers, va fi nevoie de un număr de 1-4 ședințe în care vom sta de vorbă și vom descoperi împreună ceea ce căutăm să investigăm. Uneori va fi nevoie să parcurgi o serie de teste și probe psihologice care ne vor ajuta să înțelegem mai bine ceea ce dorim să aflăm despre tine (sau despre copilul tău).

Aspectele care pot face obiectul unei evaluări psihologice, indiferent de categoria de vârstă din care faci parte, sunt: aspecte cognitive, afective, de comportament, de personalitate, relaționale.

Rezultatele evaluării psihologice se concretizează în elaborarea unui Raport de evaluare psihologică în care vor fi sistematizate datele obținute și care se va finaliza cu anumite recomandări. În situațiile în care acest Raport, Fișă de evaluare psihologică sau Aviz psihologic sunt solicitate de către o instituție publică, documentele emise vor fi însoțite de timbrul profesional.

Tipurile de evaluări psihologice pe care ți le putem oferi sunt următoarele:

Adulți/Vârstnici

  • Evaluare psihologică complexă (în funcție de scop și număr de ședințe)
  • Evaluare psihologică pentru consiliere în carieră
  • Evaluare psihologică pentru Comisia de Expertiză Medicală a Persoanelor cu Handicap
  • Evaluare psihologică pentru Comisia de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă
  • Evaluare psihologică pentru Comisia de Pensionare
  • Evaluare psihologică pentru instituire plasament familial
  • Evaluare psihologică pentru asistent personal
  • Evaluare psihologică pentru asistent maternal
  • Evaluare psihologică pentru adopție
  • Evaluare psihologică pentru căsătorie
  • Evaluare psihologică pentru fertilizare in vitro - FIV

Copii/Adolescenți

  • Evaluare psihologică complexă (în funcție de scop)
  • Evaluare psihologică pentru Comisia de Expertiză Medicală a Persoanelor cu Handicap (DGASPC)
  • Evaluare psihologică pentru Comisia de orientare școlară și profesională a copiilor cu cerințe educaționale speciale - CES - (CMBRAE)
  • Evaluare psihologică pentru stabilirea coeficientului de inteligență (RAVEN)
  • Evaluare psihologică pentru stabilirea coeficientului de inteligență (WISC)
  • Evaluarea psihologică pentru activități remunerate în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar și modeling
  • Evaluare psihologică a intereselor vocaționale


Evaluare și selecție pentru organizații

Evaluarea 

  • Evaluare și selecție de personal