SERVICII

Psihoterapie și dezvoltare personală pentru copii, adolescenți, adulți, cupluri, familii și grupuri

Psihoterapie și Dezvoltare personală INTEGRATIVĂ


Psihoterapia poate fi o poartă către sufletul tău. Procesul terapeutic presupune relația reciprocă ce se stabilește între tine (client) și mine (terapeut), scopul acestui proces fiind acela de a explora și descoperi ceea ce experimentezi în viața ta ca fiind dificil sau problematic pentru a te simţi mai bine. 

Eu nu îți voi da sfaturi, soluții sau rețete de-a gata. Te voi asculta, te voi acompania și te voi ajuta să devii conștient/ă de problemele tale pentru a putea ajunge la o schimbare importantă pentru tine. 

Tu vei decide ce vrei să îmi dezvălui sau să îmi împărtășești și ce vrei să păstrezi doar pentru tine. Voi aprecia tot ceea ce aduci în ședințele de terapie și, de asemenea, îți voi respecta tăcerea. 

Potrivit angajamentului de confidențialitate, eu nu voi dezvălui nimănui ceea ce vei împărtăși cu mine. Cabinetul de psihoterapie este locul în care te vei simţi în confort și siguranță. 

Psihoterapia integrativă este una dintre cele mai moderne tendințe în psihoterapie. Această abordare oferă o viziune nouă, amplă despre tratamentul psihoterapeutic. Plecând de la perspectiva sistemică a fiinţei umane, de la conceptul corp-minte-spirit, prin orientarea integrativă se obţine o înţelegere unitară a complexităţii fiinţei umane, în ansamblul funcţionalităţii manifestărilor sale, permiţând evaluarea şi tratamentul unitar al clientului, respectând unicitatea persoanei.

Psihoterapie prin jocul cu nisip

SANDPLAY, SANDTRAY, SANDTRAYPLAY


Psihoterapia prin jocul cu nisip este o formă de terapie non-verbală, care utilizează lădiţa cu nisip, apă şi miniaturi.  

Dacă te afli printre acei clienți cărora le este mai ușor să lucreze în tăcere disconfortul cu care au venit în cabinetul de psihoterapie, atunci această metodă este cea mai potrivită pentru tine.

În lădiţa cu nisip vei putea pune în dialog lumea ta interioară cu lumea exterioară, dând astfel ocazia potenţialului natural spre dezvoltare, restructurare, vindecare al psihicului tău să se manifeste. 

Prin jocul cu nisip, care nu este de fapt un joc, ci o activitate simbolică, este facilitată activitatea neurologică a creierului, bazată pe imagini. Intervenţia psihologică are astfel un impact deosebit de profund asupra proceselor neurologice, vindecarea şi dezvoltarea bazându-se de fapt pe modificarea configuraţiilor reţelelor neuronale cerebrale. 

Terapia prin jocul se adresează atât copiilor, adolescenţilor, cât şi adulţilor, într-o formă de terapie individuală, de cuplu/familie sau de grup.